Parga

KO LETUJE U PARGI?

Parga je savršena ukoliko letujete sa partnerom, bez obzira koliko godina imate, kao i za sve one koji na more idu sa društvom. Oni koji biraju Pargu kao destinaciju za letovanje, moraju znati da je brdovita, te da ih očekuje dosta šetnje, veoma lepim, ali često strmim ulicama. Ovo je i razlog zašto ovo letovalište nije preporučljivo porodicama sa decom.
Savršen je izbor za putnike koji dolaze autobusom, jer vam u Pargi nisu ni potrebna kola. Ovde, na jednom mestu možete naći sve – lepe plaže, brojna mesta za izlazak, prelepe ulice sa mediteranskim šmekom i brojnim radnjicama pogodne za šetnju, organizovane izlete do obližnjih mesta i ostrva. Dani odmora će proleteti za tren i poželećete opet da se vratite!

LOKACIJA:

Parga se nalazi u regiji Epir, na obali Jonskog mora. Severno od nje se nalazi Sivota (50 km), Igumenica (45km) i ostrvo Krf, a južno Vrahos (31 km), Kanali, Preveza (60 km) i jonska ostrva – Lefkada, Kefalonija, Itaka i Zakintos. Nalazi se 350 km jugozapadno od Soluna, veći deo puta kroz Grčku je auto-putem. Ukupna udaljenost od Beograda je 950 km.

O MESTU:

Parga nije tek jedno od grčkih letovališta sa lepom plažom pogodno za odmor, to je mesto sa pričom i dušom koje će vas na trenutak izmestiti iz stvarnosti i odvesti u neka druga, lepša i romantičnija vremena.

Zašto je Parga toliko posebna?
Grad je izgrađen na padini u obliku amfiteatra. Ispresecan je uskim, krivudavim, kaldrmisanim ulicama pored kojih se nalaze suvenirnice i neobične radnje kuda možete šetati satima i danima, a da vam ne dosadi. Na vrhu brda, iznad grada se uzdiže venecijanska, srednjovekovna tvrđava sa koje se pruža veličanstven pogled na Pargu, more i obližnje ostrvce. Na tvrđavi je kafeterija gde možete napraviti predah.
Šarenilo Parge će vam se zauvek urezati u sećanje – kućice raznih boja koja se uzdižu jedna iznad druge. A tu je bujna vegetacija i cveće koje doprinosi koloritu.
Dan u ovom lepom gradu se ne završava nakon zalaska sunca. Večeri su veoma žive. Tu su brojni kafići, taverne i restorani. A za one koji vole klubove, diskoteke i đuskanje do kasnih sati, imamo lepu vest! U Pargi se nalazi nekoliko klubova sa haus, rok i živom muzikom (Sail in, Antico…)

PLAŽE:

Do četiri plaže možete doći peške ukoliko letujete u Pargi, a to su: Krioneri, Piso Krioneri, Valtos i Lihnos.
Plaža Krioneri je centralna gradska plaža. Nalazi se pored samog šetališta. Ona je peskovito-šljunkovita. Voda je čista i dubina počinje naglo. 50 m od plaže se nalazi ostrvce Panagia sa dve crkvice. Do njega možete preplivati ili otići brodićem ili pedalinom. To je iskustvo koje zaista ne bi trebalo propustiti! Lepo izgleda ostrvce i sa obale, ne zna se da li je lepše tokom dana ili noću kada je osvetljeno, ali ono što vam niko ne može dočarati sa obale je miris borova
Piso Krioneri je manja, šljunkovito-kamenita plaža koja se nalazi odmah iza gradske plaže. Na njoj najčešće odmaraju turisti iz zapadne Evrope. Iznad ove plažice se nalazi interesantan kafić.
Valtos je najpoznatija i najomiljenija plaža turista koji letuju u Pargi. Nalazi se iza brda gde je podignuta venecijanska tvrđava. Iz centra je potrebno 20-ak minuta hoda, a možete doći i brodićem. Ova plaža je prostranija (dugačka gotovo 2 km i prilično široka) i mirnija od gradske i na njoj, čak i u sezoni, nije gužva. Na njoj možete iznajmiti ležaljku i suncobran i uživati u miru i tišini. A pogodna je i za ljubitelje vodenih sportova. Takođe možete otići i do nekog od kafića ili restorana koji se nalaze na plaži.
Lihnos je peščana plaža udaljena oko 3km od centra Parge. Do nje možete doći putem kroz maslinjake.
Osim ovih, preporučujemo vam, ukoliko budete u mogućnosti da posetite i neku od plaža u blizini: Sarakiniko (12 km), Ammudia (17 km), Vrahos (31 km)

IZLETI:

Omiljen izlet turistra iz Parge je izlet gusarskim brodićem do ostrva Paksos i Antipaksos. U okviru ove ture je i obilazak čuvenih Plavih pećina.
Osim ovoga, organizovani su izleti i do reke Aheron, ostrva Krf i i Lefkade.

 

Svetozara Markovića 46
11000 Beograd
011/244-41-41
011/630-39-45
064/81-700-81

poklon vaucer

RADNO VREME
ZBOG KORIŠĆENJA GODIŠNJEG ODMORA
POSLOVNICA NE RADI 
DEŽURNI TELEFON: 064/81-700-81

© 2017 Best Travel - Sve informacije na sajtu turističke agencije su informativnog karaktera. Best Travel je posrednik u prodaji.

Search